Zamiast kawy… Organiczna herbata?

Zamiast kawy… Organiczna herbata?

Zamiast kawy… Organiczna herbata?

Uwielbiamy kawę, ale nie odmawiamy sobie również dobrej herbaty. W zimowe wieczory nie ma lepszego połączenia niż “kanapa, koc, Netflix i kubek gorącej herbaty”. Ostatnio odkryłyśmy organiczną liściastą herbatę Moya i… nie możemy Wam jej nie polecić!

ZOBACZ: Sprawdzone przepisy na pożywne i zdrowe koktajle

Moya powstała z połączenia dwóch zupełnie różnych światów – Polski i Japonii. Współzałożycielka marki Hitomi Saito ukończyła słynną szkołę gotowania Le Cordon Bleu, a związki rodzinne z Polską zainspirowały ją do stworzenia unikatowych zestawień motywów japońskich, francuskich i słowiańskich. Produkty marki są obecnie dostępne w kilkunastu krajach na świecie. Moya zdobyła renomę za sprawą swojego flagowego produktu Moya Matcha – organicznej, sproszkowanej zielonej herbaty matcha, uprawianej w rejonie Uji w prefekturze Kioto. Region ten znany jest od ponad 800 lat z upraw zielonej herbaty najwyższej jakości. Dzięki marce Moya Matcha Polacy odkryli tę herbatę zaliczaną do tzw. superfoodsów i na dobre przyjęła się w polskich kawiarniach oraz restauracjach.

Herbata organiczna

Klasa produktów Moya spełnia rygorystyczne normy japońskich i europejskich certyfikatów organicznych. Oznacza to, że herbaty pochodzą z upraw wolnych od pestycydów, a każda ich partia jest skrupulatnie sprawdzana pod kątem właściwości mineralnych. Proces zbierania, przetwarzania oraz hermetycznego pakowania zapewniają utrzymanie świeżości i naturalnie wysokiego poziomu przeciwutleniaczy.

Moya wprowadziła na rynek nową kategorię produktów – herbaty liściaste, które dostępne są w niecodziennych opakowaniach. Niepowtarzalne wzory umieszczone na każdej z pięciu puszek zostały stworzone przez Kasię Skórzyńską, projektantkę modową i założycielkę marki Kaaskas. Połączenie to docenią zarówno miłośnicy Japonii oraz herbaty, jak i polskiego designu.

Obecnie w ofercie dostępnych jest 5 rodzajów herbat liściastych, każda z nich jest starannie dobraną kompozycją unikalnego smaku, oddającego różnorodność świata japońskich naparów.

Organiczna Herbata Moya Hojicha – Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią, prażonych w wysokiej temperaturze. W wyniku tego procesu liście nabierają ciemno-brązowego koloru. Sama herbata zyskuje wówczas swój wyjątkowy dymny aromat i słodkawy smak z karmelowo-orzechowymi nutami.
Cena: 35 zł/ 60 g

Organiczna Herbata Moya Kukicha – Kukicha to zielona herbata, której skład w całości tworzą gałązki i łodygi liści – to jedyna herbata zawierająca te części herbacianych krzewów. Stąd też jej nazwa: „kuki”, która w języku japońskim oznacza łodygę lub patyk.
Cena: 35 zł/ 60 g

Organiczna Herbata Moya Genmaicha – Genmaicha to wysokiej jakości zielona herbata sencha połączona z ziarenkami prażonego ryżu („genmai”). Przed suszeniem i prażeniem ryż poddaje się specjalnemu namaczaniu i parzeniu. Połączenie naparu z liści senchy, ryżu daje genmaichy charakterystyczny orzeźwiający, delikatnie orzechowy smak, mocny aromat i rdzawo-zielony kolor.
Cena: 39 zł / 60 g

Organiczna Herbata Moya Sencha No. 21 – Lekko słodka i orzeźwiająca zielona herbata z ziemną nutą. Sencha to najpopularniejsza herbata w Japonii. Powstaje z tych samych krzewów zielonej herbaty, z których pochodzi matcha z tą różnicą, że w przypadku senchy otoczenia roślin nie zaciemnia się w trakcie uprawy.
Cena: 39 zł / 60 g

Organiczna Herbata Moya Bancha – organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru pozyskiwanych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku.
Cena: 35 zł/ 60 g

Zamiast kawy... Organiczna liściasta herbata? Poznajcie MOYA

ZOBACZ WIĘCEJ:

Zdjęcia: MIzzle.pl

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz Twój adres e-mail nie zostanie ujawniony